23 de octubre de 2008

TOUR DE FRANCE POR PLATJA D'ARO EL 9 DE JULIO DE 2009

PARÍS (FRANÇA) | EFE/DDG El Tour de França va presentar ahir un recorregut per a la seva pròxima edició ple d'originalitat en una recerca constant de la reinvenció. A banda de les dues etapes catalanes (Girona-Barcelona i Barcelona-Andorra), destaca la pujada a l'àrid i impressionant Mont Ventoux la vigília del final sumptuós dels Camps Elisis.
Menys quilòmetres contrarellotge, el retorn de la cronometrada per equips quatre anys més tard, només tres finals en pujada i la muntanya repartida per tota l'edició seran algunes de les novetats del 96è Tour de França, que començarà el 4 de juliol a Mònaco, travessarà sis països diferents i completarà gairebé 3.500 quilòmetres.
Barcelona tornarà a acollir la ronda 44 anys després del seu últim pas. Serà la meta d'una etapa que començarà a Girona, molt probablement al passeig de la Copa, i l'inici de la primera gran dificultat muntanyosa, l'etapa més dura del recorregut pirinenc amb final en la cimera andorrana de Arcalis, segons el recorregut que ahir va revelar el director de la prova, Christian Prudhomme. «Girona és la seu europea de molts corredors americans durant la temporada. Aquesta etapa estarà impregnada per l´esperit dalinià», va afegir el responsable de la cursa.
Encara falten per desvetllar incògnites, com ara definir exactament el traçat del Tour en el seu pas per Catalunya. Veient el mapa que va facilitar ahir l´organització es dedueix que l´etapa entre Girona i Barcelona, de 175 quilòmetres, unirà les dues ciutats per la costa. Poblacions com Platja d´Aro, Tossa o Lloret, per exemple, l´any del centenari de la Costa Brava, poden tenir també la seva part de protagonisme en la cursa. L´entrada a Barcelona es farà pel Maresme i després vindran 17 quilòmetres finals pels carrers de la capital que culminaran a Montjuïc.
Qui no va ser a la presentació va ser Lance Armstrong, però el nom del sèptuple guanyador va planejar en la cerimònia. Com ho va fer el dopatge, sense que ningú ho anomenés directament, com si tots volguessin girar full d'una taca que no para d'embrutar el ciclisme.
El Tour començarà a Mònaco 18 anys després del seu últim inici en les costes mediterrànies. Ho farà amb una crono de 15 quilòmetres, massa llarga per considerar-se un pròleg i curta perquè els especialistes en la disciplina puguin estar tranquils.
Enfilarà el pilot per la vora del Mediterrani per terrenys plans fins que en la quarta etapa recuperarà la contrarellotge per ­equips, una disciplina que havia desaparegut del mapa feia quatre anys. El terreny tornarà a aplanar-se camí de la frontera espanyola, que els ciclistes travessaran en autobús. El final de la cinquena etapa a Perpinyà, un record dels organitzadors a Salvador Dalí, serà el preludi d'una parcial completament catalana, entre Girona i Barcelona.
El Tour mobilitza 1.500 vehicles, munta una zona d´Hospitality a cada ciutat on té un inici o un final d´etapa (una mena de fira de mostres dels patrocinadors de la carrera) i necessita 4.500 llits d´hotel. A Girona l´arribada del Tour s´acompanyarà d´actes de promoció del ciclisme per la ciutat.



FUENTE: DIARI DE GIRONA

No hay comentarios: